Onze favorieten om van te smullen tijdens de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel

Van 3 tot 9 maart is het de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel. Een goed moment om eens iets anders uit te proberen, en te ontdekken hoe lekker het is om (vaker) plantaardig te eten. Deze heerlijke recepten laten zien dat plantaardig eten niet saai, smakeloos of ingewikkeld is. Gegarandeerd genieten met een positieve impact op mens, dier en klimaat. Eet smakelijk!

1. Plaattaart met boursin en rode druiven
Probeer deze heerlijk knapperige plaattaart met plantaardige boursin en rode druiven! Naast boursin en rode druiven zit er op deze plaattaart ook rode ui, rucola, pijnboompitjes en balsamicoazijn. Aanvallen maar! Ga meteen naar het recept op de website van Week zonder Vlees en Zuivel. (Verwijst naar een externe website)

2. Loaded Fries Chili Sin Carne
Zin in wat comfort food? Met deze verrukkelijke loaded fries chili sin carne style zit je helemaal goed! Maak wat guacamole voor bij de chili sin carne om deze loaded fries nog lekkerder te maken. Ga meteen naar het recept op de website van Week zonder Vlees en Zuivel. (Verwijst naar een externe website)

3. Thaise gele curry
Dit gerecht is een echte smaakmaker. De Thaise gele curry met knapperige tempé, bloemkool en romige kokosmelk is makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Tip: serveer met wat koriander. (Credits: Recept en foto uit ‘Vegabijbel’) Ga meteen naar het recept op de website van Week zonder Vlees en Zuivel. (Verwijst naar een externe website)

4. Vegan Bananenbrood
Dit recept voor bananenbrood moet je proberen! Gevuld met de natuurlijke zoetheid van rijpe bananen en verrijkt met voedzame ingrediënten, is dit recept voor gezond bananenbrood niet alleen een smaakvolle traktatie, maar ook een voedzame keuze voor elk moment van de dag. Ga meteen naar het recept op de website van Week zonder Vlees en Zuivel. (Verwijst naar een externe website)

5. Quinoa bowl met zoete aardappel en geroosterde groenten
Probeer deze quinoa bowl met harissa, zachte zoete aardappel en gegrilde groenten, plus wortel zoetzuur voor een heerlijke smaak balans! Perfect als stevige lunch of bij het avondeten. Ga meteen naar het recept op de website van Week zonder Vlees en Zuivel. (Verwijst naar een externe website)

6. Cannelloni met plantaardig rulgehakt
Ontdek dit heerlijke recept van cannelloni met plantaardig rulgehakt. De smaakvolle combinatie van cannelloni gevuld met plantaardig rulgehakt, verse spinazie en tomatensaus is gegarandeerd genieten. Ga meteen naar het recept op de website van Week zonder Vlees en Zuivel. (Verwijst naar een externe website)

7. Frambozen-yoghurt ontbijtcake
Begin de dag goed en geniet van deze heerlijke smeuïge frambozen-yoghurt ontbijtcake met knapperige amandel. Serveertip: Doe een plak cake in de broodrooster voor een warm ontbijt. Smullen maar! Ga meteen naar het recept op de website van Week zonder Vlees en Zuivel. (Verwijst naar een externe website)

8. Bierstoof
Breng wat gezelligheid de keuken in met deze heerlijke vegetarische bierstoof! Geef extra smaak aan dit gerecht door een lekkere kruidenmix toe te voegen. Zo wordt dit stoofpotje een hartverwarmend gerecht voor de levensgenieter. Ga meteen naar het recept op de website van Week zonder Vlees en Zuivel. (Verwijst naar een externe website)

9. Sushi bowl met sesam-sojadressing
Poké bowls blijven verrassen doordat je eindeloos kunt variëren met ingrediënten. Onze favoriet is deze sushi bowl met wortel, edamame, radijsjes, zeewier en sesam-sojadressing. Ga meteen naar het recept op de website van Week zonder Vlees en Zuivel. (Verwijst naar een externe website)

10. Vietnamese springrolls
De Vietnamese keuken draait om balans en dat proef je direct in dit recept. Een feestje voor het oog én je smaakpapillen! Het perfecte recept om zondagmiddag met het hele gezin uit te proberen. Ga meteen naar het recept op de website van Week zonder Vlees en Zuivel. (Verwijst naar een externe website)